voorlezen

Leuke voorleesplatformen voor kinderen

Voorlezen is ontzettend belangrijk voor kleine kinderen. Het helpt enorm bij de taalontwikkeling en kinderen leren door voorgelezen te worden hoe leuk boeken eigenlijk zijn. Toch vinden niet alle ouders en verzorgers de tijd of de gelegenheid om regelmatig voor te lezen. Om de kinderen toch te laten profiteren van alle voordelen van voorlezen, kan er gebruik worden gemaakt van één van deze leuke voorleesplatformen voor kinderen!

De Voorleeshoek

voorlezen

De Voorleeshoek is een online platform waar heel veel voorleesfilmpjes voor kinderen van 0-10 jaar op worden gepubliceerd. De voorlezers zijn prettig om naar te luisteren, de boeken enorm divers en het aanbod is erg uitgebreid. Er zijn diverse abonnementsvormen beschikbaar waardoor je al vanaf € 4,95 per maand gebruik maakt van het platform. Je kunt het platform ook 2 weken gratis uitproberen.

Boekje Lezen

voorlezen

Op YouTube vind je Caroline Hillinga die op haar kanaal Boekje Lezen elke week een nieuw boek voorleest voor haar volgers. Deze boeken leest ze samen met haar dochter en dat maakt de filmpjes extra leuk voor kleine kinderen. De voorgelezen boeken zijn vooral gericht op de jongste kinderen.

Storytel

lezen

Storytel kennen we vooral als een handige app voor luisterboeken voor volwassenen. Maar wist je al dat Storytel ook heel veel leuke kinderboeken in het aanbod heeft? De boeken worden voorgelezen door bekende personen of de auteurs zelf en het aanbod is heel uitgebreid. Je vindt in de app boeken voor kleine én grote kinderen.

Zappelin

lezen

Op de website van Zappelin kunnen kinderen programma’s kijken en spelletjes spelen, maar wist je dat je hier ook allerlei leuke voorleesverhaaltjes kunt vinden? Het zijn originele verhaaltjes van Zappelin die mooi worden voorgelezen en met leuke illustraties.

Voorleespret

lezen

Op het YouTube-account Voorleespret vind je veel video’s waarin kinderboeken voor diverse leeftijden worden voorgelezen. Tijdens het lezen worden de bladzijdes omgeslagen zodat de kinderen mee kunnen kijken. Er zijn al een tijd geen nieuwe video’s meer geplaatst, maar met de video’s in het archief kunnen jullie zeker nog even vooruit.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel Volgende artikel