lezen

Leestips voor kinderen over duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een ontzettend belangrijk onderwerp. De aarde heeft het zwaar te verduren en het is belangrijk dat iedereen, groot én klein, hiervan op de hoogte is en meewerkt aan een duurzamere wereld. Toch kan het nog best lastig zijn om zelf duurzamer te leven. Want wat is er toch allemaal aan de hand? En wat kunnen we zelf doen om hiertegen in actie te komen? Als duurzaamheid voor volwassenen al zo’n ingewikkeld onderwerp is, kun jij je voorstellen dat het voor kinderen al helemaal moeilijk te begrijpen is. Gelukkig zijn er tal van boeken beschikbaar die de huidige klimaatproblemen op toegankelijke en begrijpelijke manier uitleggen en kinderen handvatten geven om zelf in actie te komen. Ik deel graag een aantal van deze mooie boeken.

palmen op de noordpool

Titel: Palmen op de Noordpool
Auteur:
Marc ter Horst
Samenvatting:

In Palmen op de Noordpool legt Marc ter Horst op begrijpelijke wijze uit hoe klimaatverandering precies werkt. Hiervoor duikt hij ver de geschiedenis is en leert hij kinderen alles over het ontstaan van de aarde, het uitsterven van de dino’s, de uitvinding van de stoommachines, smeltende gletsjers, ijstijden en nog heel veel meer. Na het lezen van dit boeken snappen kinderen, en ouderen, precies wat klimaatverandering is en wat we kunnen doen om dit tegen te gaan.

Bestellen?

bestellen bij Bol.com
bestellen bij Bookspot

ga voor groen

Titel: Ga voor groen!
Auteur:
Liz Gogerly & Miguel Sanchez
Samenvatting:

Lulu, Daan, Emma en Amir gaan op onderzoek uit en leren hoe ze goed voor de aarde kunnen zorgen. Tot hun verrassing is groen leven helemaal niet zo moeilijk! Alle beetjes helpen en ook jij kunt meedoen. Neem een zero waste lunch mee naar school, trek een trui aan als je het koud hebt of tover oude rommel om tot iets nieuws. Dit boek staat boordevol tips voor duurzaamheid voor een betere wereld.

Bestellen?

bestellen bij Bol.com
bestellen bij Bookspot

klimaatjes plastic soep

Titel: Boekenreeks De Klimaatjes
Auteur:
Judith Koppens & Andy Enge
Samenvatting:

De Klimaatjes is een boekenreeks over de vriendjes Kikker, Uil, Vos, Egel, Duif, Mol en Muis. Samen beleven ze allerlei avonturen en leren ze kinderen op toegankelijke wijze meer over klimaatproblematiek en duurzaamheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de plasticsoep, klimaatverandering, energieverspilling, biodiversiteit en voedselverspilling.

Bestellen?

bestellen bij Bol.com
bestellen bij Bookspot

koos zoekt een huis

Titel: Koos zoekt een huis
Auteur:
Liselot Jansen & Yondi Schmidt
Samenvatting:

Op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om! Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Dit boek is onderdeel van een reeks kinderboeken over Koos en zijn vriendjes. In elk boek leren kinderen op toegankelijke wijze meer over de milieuproblematiek en wat ze daar zelf aan kunnen doen.

Bestellen?

bestellen bij Bol.com
bestellen bij Bookspot

greta en de reuzen

Titel: Greta en de reuzen
Auteur:
Zoe Tucker
Samenvatting:

Greta woont in een prachtig bos dat wordt wordt bedreigd door reuzen. Toen de reuzen het bos ontdekten, kapten ze bomen zodat ze huizen konden bouwen. Daarna hakten ze nog meer bomen om en bouwden ze nog grotere huizen. Die huizen vormden dorpen, de dorpen groeiden uit tot steden en nu is er bijna geen bos meer over. De dieren in het bos roepen Greta’s hulp in. Gelukkig heeft ze een idee…

Bestellen?

bestellen bij Bol.com
bestellen bij Bookspot

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel Volgende artikel